Velforeiningane i Askvoll

Alle krinsar i Askvoll har eigen velforeining. Dei arbeider med saker som kan fremje næringsliv, kultur, fritidsaktivitetar og tiltak elles i krinsen. Velforeiningane skal fungere som samordnande organ som tek på seg oppgåver av allmenn interesse, enten på eige initiativ eller på oppmoding frå andre.

Bindeledd til kommunen

Velforeiningane er bindeledd mellom krinsane og kommunen. Dei skal vere representative og politisk uavhengige. I Askvoll vert velforeiningane i stor grad brukt til som høyringsinstansar og samarbeidspartar.

Innspel frå bygdene gjennom velforeiningane har stor tyngde. Vedtektene til foreiningane skal godkjennast av kommunen, og det er ein kommunal representant i styret. Kommunen yter eit årleg driftstilskot til velforeiningane i Askvoll kommune etter årsmeldinga og årsmøtereferat er lagt fram.

Stor variasjon

Dei ulike velforeiningane arbeider med ulike saker og på ulike måtar. Oppgåvene og prioriteringane vil variere over tid.

I Holmedal, Bulandet, Førdefjorden og på Atløy har velforeiningane tradisjonelt arbeidd med overordna lokalpolitiske spørsmål, og delteke i bygdeutviklingsprosjekt.

Stongfjorden Vel har arbeidd mykje med kulturminnevern og industrihistoria i bygda og hatt mange underkomitear som har utført praktiske oppgåver.

Værlandet Vel har eigar- og driftsansvar for ro-gavlen "Makrelen" og "Engelbua" og var aktiv medspelar i naturbruksprosjektet.

Værlandet vel og Bulandet grendalag vart i 2013 slått saman til Bulandet og Værlandet grendalag.

Askvoll Vel er den nyaste velforeininga i kommunen og har til no markert seg som ein viktig høyringsinstans i mange saker.

Velforeiningane i Askvoll Oversikt over velforeiningane og kontaktpersonar
Velforeiningane Kontaktpersonar Adresse
Atløy Vel Christian Hugøy Larsen 6985 Atløy
Bulandet og Værlandet Grendalag Roar Landøy 6986 Værlandet
Førdefjorden Vel Andrew Hawkes 6983 Førdefjorden
Stongfjorden Vel Håvard Yndestad 6984 Stongfjorden
Askvoll Vel Randi Bjørneset 6980 Askvoll
Holmedal Vel Helga Furevikstrand 6982 Holmedal

Styra til velforeiningane har eit medlem som er valt inn av kommunestyret. Dei kommunale medlemmane i velforeiningane skal fungere som eit bindeledd mellom bygdene og kommunen.

Kommunale styremedlemer i velforeiningane 2015-2019 Styremedlemmer og personlege varamedlemmer i velforeiningane som er valt av kommunestyret
Medlem Varamedlem
Askvoll Vel Eirene Bauge Aud Kari Steinsland
Atløy Vel Jostein Grane Harriett Norstrand
Bulandet og Værlandet grendalag Astrid Thorsen Landøy Arnt Henning Blom
Førdefjorden Vel Linda Kvalheim Renate Berg
Holmedal Vel Åge Guddal Terje Bjaanes
Stongfjorden Vel Kjell Kristian Carlsen Alice Hestad Vie

Mangfald av frivilligheit

Mange av krinsane er samansett av fleire bygdelag. Det er ei rekke bygde- og grendalag i tillegg til velforeinignane med høg aktivitet og stort engasjement. Under lag og organisasjonar finn du ein oversikt og meir informasjon om frivillige aktørar i kommunen.

Publisert av Jeroen van Gangelen. Sist endra 25.10.2016 11:19
Fann du det du leitte etter?

Jeroen van Gangelen

Rådgjevar